Weingut Claus Schneider

Schneider - Pinot Noir Weiler Schlipf CS***

Type

rood

Appellatie

Weil am Rhein

Druivenrassen

100% Spätburgunder

Jaar

2014

houtopvoeding

Meer dan 50% van de trossen worden ontrist. Hierna worden de druiven in open inox kuipen geplaatst waar de maceratie en fermentatie plaatsvinden. Deze duren samen 3 weken en hierbij wordt het sap regelmatig overgepompt. Na de alcoholische fermentatie gebeurt de lichte persing waarna het perssap gedurende 48 uren in inox tanks rust. Tot slot rijpt de wijn gedurende 24 maanden in eiken vaten, waarvan 1/3 nieuwe vaten, waar de malolactische fermentatie op een spontane en natuurlijke wijze plaatsvindt. De wijn bevat slechts 1,1 gram per liter restsuiker.

neus

De zeer delicate neus toont impressies van zwarte en wilde bessen, gevolgd door kruidige toetsen.

smaak

De tannines zijn mooi geïntegreerd en gaan een mooi samenspel aan met de zeer fijne aciditeit die deze wijn een frisse toets geeft.

wijngaard

De druiven komen van de oudste stokken van één uniek gelegen perceel : 'Weiler Schlipf'. De bodem bestaat uit zware klei met een groot aandeel kalksteen. Zijn ligging in een vallei nabij de Zwitserse grens zorgt voor zuidelijke stromingen die warme mediterrane lucht aanvoeren.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens