Weingut Claus Schneider

Schneider - Spätburgunder Weiler

Type

rood

Appellatie

Weil am Rhein

Druivenrassen

100% Spätburgunder

Jaar

2015

houtopvoeding

90% van de trossen worden ontrist. Hierna worden de druiven in open inox kuipen geplaatst waar de maceratie en fermentatie plaatsvinden. Deze duren samen 3 weken en hierbij wordt het sap regelmatig overgepompt. Na de alcoholische fermentatie gebeurt de persing waarna het perssap gedurende 48 uren in inox tanks rust. Tot slot rijpt de wijn gedurende 18 maanden in eiken vaten van 20 hl waar de malolactische fermentatie op een spontane en natuurlijke wijze plaatsvindt. De wijn bevat slechts 1,0 gram per liter restsuiker.

neus

De neus toont delicaat rood fruit.

smaak

Het kruidige palet in de mond wordt begeleid door zijdezachte tannines die perfect in balans zijn met de frisse zuren.

wijngaard

De druiven komen van verschillende percelen rond het dorp Weil am Rhein. De bodem bestaat uit zware klei met een groot aandeel kalksteen. Zijn unieke ligging in een vallei nabij de Zwitserse grens zorgt voor zuidelijke stromingen die warme mediterrane lucht aanvoeren.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens