Weingut Claus Schneider

Schneider - Spätburgunder Weiler Schlipf CS***

Type

rood

Appellatie

Weil am Rhein

Druivenrassen

100% Spätburgunder

Jaar

2014

Kleur

Medium intens kersenrood

houtopvoeding

Meer dan 50% van de trossen worden ontrist. Hierna worden de druiven in open inox kuipen geplaatst waar de maceratie en fermentatie plaatsvinden. Deze duren samen 3 weken en hierbij wordt het sap regelmatig overgepompt. Na de alcoholische fermentatie gebeurt de lichte persing waarna het perssap gedurende 48 uren in inox tanks rust. Tot slot rijpt de wijn gedurende 24 maanden in eiken vaten, waarvan 1/3 nieuwe vaten, waar de malolactische fermentatie op een spontane en natuurlijke wijze plaatsvindt. De wijn bevat slechts 1,1 gram per liter restsuiker.

neus

De complexe neus toont rokerige expressies en kruiden. De kalk van het terroir komt mooi naar boven. Verder vinden we rijpe aardbeien, subtiele toetsen van cassis, bosvruchten, kruidnagel en peperkoek.

smaak

De kruidige en vlezige aanzet wordt gevolgd door sappige tannines. Het terroir toont met een mooie minerale component. Het rode fruit is perfect rijp. De houtimpressie geeft deze wijn veel diepgang en complexiteit. Hij bezit een zeer fijne aciditeit.

wijngaard

De druiven komen van de oudste stokken van één uniek gelegen perceel : 'Weiler Schlipf'. De bodem bestaat uit zware klei met een groot aandeel kalksteen. Zijn ligging in een vallei nabij de Zwitserse grens zorgt voor zuidelijke stromingen die warme mediterrane lucht aanvoeren.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van fazant, lam met Marokkaanse kruiden en bosduif met granaatappel met pompoenpitten.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens