Weingut Claus Schneider

Schneider - Spätburgunder Weiler Schlipf CS

Type

rood

Appellatie

Weil am Rhein

Druivenrassen

100% Spätburgunder

Jaar

2015

houtopvoeding

Meer dan 70% van de trossen worden ontrist. Hierna worden de druiven in open inox kuipen geplaatst waar de maceratie en fermentatie plaatsvinden. Deze duren samen 3 weken en hierbij wordt het sap regelmatig overgepompt. Na de alcoholische fermentatie gebeurt de lichte persing waarna het perssap gedurende 48 uren in inox tanks rust. Tot slot rijpt de wijn gedurende 24 maanden in eiken vaten van 20 hl waar de malolactische fermentatie op een spontane en natuurlijke wijze plaatsvindt. De wijn bevat slechts 1,1 gram per liter restsuiker.

neus

De neus toont zeer delicate expressies van kersen en wilde bessen.

smaak

In de mond komt het fruit terug en vinden we ook kruidige aroma’s. De afdronk is fris dankzij de fijne zuren. Er zijn voldoende tannines aanwezig om deze wijn een mooi bewaarpotentieel te geven.

wijngaard

De druiven komen van één uniek gelegen perceel : 'Weiler Schlipf'. De bodem bestaat uit zware klei met een groot aandeel kalksteen. Zijn ligging in een vallei nabij de Zwitserse grens zorgt voor zuidelijke stromingen die warme mediterrane lucht aanvoeren.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens