Gradis'ciutta

Sinefinis Rebolium Brut

Type

crémant

Appellatie

Vino da tavola

Druivenrassen

100% Ribolla Gialla

Jaar

2014

houtopvoeding

Deze mousserende wijn is volgens de Charmat methode geproduceerd. Hij ondergaat een 2e fermentatie op fles. Hij rijpt 36 maanden op droesem op fles.

wijngaard

De druiven komen zowel van percelen in Kojsko in Brda (Slovenië), als van San Floriano del Collio in Friuli (Italië). Het terroir staat gekend als Flysch di Cormons of als Ponca. Het is zo'n 50 miljoen jaren geleden gevormd. De bodem bestaat voornamelijk uit mergel, aangevuld met klei en kalksteen, met daarin ook nog lagen van zandsteen. Het was vroeger de bodem van de oceaan. Hierdoor is er weinig organisch materiaal aanwezig.

wijn / spijs

Deze mousserende wijn doet het uitstekend als aperitief, maar gaat ook goed samen met visgerechten, wit vlees en jonge kaas.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens