Sota els Àngels

Sota els Angels - Desea (zeer binnenkort beschikbaar)

Type

rood

Appellatie

Empordà

Druivenrassen

50% Cabernet Sauvignon, 34% Carignan en 16% Merlot

Jaar

2010

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en gaan in kleine kratten naar de wijnkelder waar alle processen volgens de zwaartekracht gebeuren. De druiven worden gekoeld en dan ontrist. Hierna verblijven ze 5 dagen aan 6 °C in inox tanks. De fermentatie komt op gang door de natuurlijk gisten en neemt plaats aan 18 °C. De daaropvolgende maceratie duurt 10 tot 15 dagen. De 12 maanden durende rijping op droesem gebeurt in licht getoaste vaten uit Franse Allier. De wijn gaat ongefilterd op fles.

wijngaard

De 8 hectare wijngaarden van Sota els Àngels bevinden zich in een heuvelachtig gebied. Op de top van de heuvel zijn de uit broze leisteen bestaande hellingen zeer steil en dus een uitdaging om te cultiveren. De hellingsgraad vlakt af tot zo’n 7% in de lager geleden gedeeltes. Het terroir bestaat uit een mengeling van slib, zand, klei en silica. In deze zure grond vind je ook nog grote hoeveelheden ijzer en magnesium die bijdragen tot het minerale aspect van hun wijnen. De wijngaarden worden op biodynamische wijze gecultiveerd.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens