Tenuta di Valgiano

Tenuta di Valgiano - Rosso

Type

rood

Appellatie

DOC Colline Lucchesi

Druivenrassen

60% Sangiovese, 20% Syrah en 20% Merlot

Jaar

2013

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven gaan na een selectie via zwaartekracht de wijnkelder in. Na 10 tot 15 dagen maceratie volgt de malolactische fermentatie die plaatsneemt in licht getoaste vaten uit Franse eik, waarvan slechts 5% nieuwe vaten. Na 12 maanden rijping in deze vaten wordt de wijn geassembleerd en rijpt hij nog 6 maanden in betonnen vaten. Hij gaat ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt 10,000 flessen.

wijngaard

Het terroir vindt zijn oorsprong in alluviale afzettingen tijdens de laatste ijstijd toen dit gebied met gletsjers was bedekt. Het bestaat uit drie verschillende bodemtypes. Het grootste deel bestaat uit ‘alberese’, dit is een mix van mergel en kalksteen met een hoge concentratie calciumcarbonaat. Dit geeft de Sangiovese druif een grote aromatische rijkdom en veel structuur. De Merlot gedijt het beste op de percelen met klei, ondanks deze zware bodem behoudt deze druif hier zijn elegantie en verfijnde toets. Op de kiezelrijke zandbodem vind je de Syrah. De stokken zijn tussen de 6 en 40 jaar oud en per hectare staan er ongeveer een 5,700.

Awards

Gambero Rosso : 3 bicchieri
Vinous : 93/100



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens