Tenuta Monteti

Tenuta Monteti - Monteti (ook in magnum en dubbele magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

IGT Toscana

Druivenrassen

55% Petit Verdot, 25% Cabernet Sauvignon en 20% Cabernet Franc

Jaar

2013

Kleur

Diep robijnrood

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven ondergaan een spontane temperatuur-gecontroleerde fermentatie door toevoeging van inheemse gisten. De vinificatie van de verschillende druivenrassen en percelen gebeurt apart in open inox tanks. De maceratie loopt voor sommige druivenrassen op tot 21 dagen. De sap blijft lang in contact met de droesem en zo kan het gebruik van sulfieten met de helft verminderd worden. De wijn rijpt gedurende 20 maanden op Franse eik (medium toast) waarvan 70% nieuwe vaten en 30% tweede gebruik. De assemblage van de verschillende loten gebeurt pas net voor de botteling. Hij gaat ongefilterd op fles waarna hij nog 24 maanden verder rijpt in de kelders van het domein.

neus

De zeer complexe neus toont aroma’s van zwarte vruchten, kruiden, cacao, cassis, leder, Mediterraans hout, balsamico en florale toetsen.

smaak

In de mond toont deze intense wijn een opmerkelijke lengte waarbij de tannine-structuur en de prachtige aciditeit in het oog springen.

wijngaard

De bodem bestaat uit een steenachtige toplaag met een klei onderlaag. De in 2000 aangeplante percelen zijn Zuid/Zuidwest georiënteerd en liggen op een hoogte van 140 meter boven zeeniveau. Er staan 6,600 stokken per hectare. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn komt het best tot zijn recht bij een stevige maaltijd.

Awards

Robert Parker : 93/100
Bibenda : 4 grappoli
Doctor Wine : 92/100
Gambero Rosso : 2 bicchieri
Wine Enthusiast : 92/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens