Tenuta Monteti

Tenuta Monteti - TM Rosé

Type

rosé

Appellatie

IGT Toscana

Druivenrassen

80% Merlot en 20% Cabernet Franc

Jaar

2018

Kleur

Lichtroze

houtopvoeding

De druiven werden midden augustus met de hand geplukt en dit enkel tussen zonsopgang en ‘s middags zodat de druiven nog fris zijn door de nachtelijke afkoeling. Op die manier vermijd je ongewenste oxidatie bij het transport naar de wijnkelder. Bij aankomst daar ondergaan de druiven een tweede selectie alvorens ze zachtjes geperst worden met een druk van maximaal 0,4 bar. Hierna volgt de temperatuur-gecontroleerde fermentatie in inox vaten. Dit gebeurt aan een lage temperatuur om zo de aroma’s en de frisheid maximaal te behouden. De wijn wordt met wijnsteen koud gestabiliseerd aan een temperatuur van -5 °C vooraleer hij op fles gaat.

neus

In de complexe neus vinden we aroma’s van citrus, mispel, witte perzik, kleine rode aalbessen en winterkers.

smaak

Delicate, sappige en frisse rosé die profiteert van een mooie onderliggende structuur.

wijngaard

De druiven komen van percelen die Zuid-Zuidwestelijk georiënteerd zijn en op een hoogte van 140 meter boven zeeniveau liggen. Steenachtige structuur met een onderlaag van klei. Er staan 6,600 ranken per hectare. Het werk in de wijngaarden gebeurt op een ecologisch duurzame manier.

wijn / spijs

Je kan deze verfrissende rosé als aperitief nuttigen, maar hij is ook een goede begeleider van visschotels en zeevruchten. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens