Tenuta di Valgiano

Tenuta Valgiano - Palistorti di Valgiano Rosso

Type

rood

Appellatie

DOC Colline Lucchesi

Druivenrassen

70% Sangiovese, 20% Syrah en Merlot, 10% Ciliegiolo, Canaiolo en Colorino

Jaar

2013

Kleur

Robijnrood met paarse randen

houtopvoeding

De druiven worden handmatig geplukt en gaan erna in kleine kratten van 15 kg naar het domein, waar ze een tweede selectie ondergaan op de sorteertafel. De druiven worden op een zachte manier met de handen of met de voeten gekneusd. Hierna volgt de maceratie, deze duurt 10 tot 15 dagen. Het sap gaat onder invloed van zwaartekracht in licht getoaste vaten van Franse eik, waar de malolactische fermentatie plaats neemt. Na 12 maanden rijping op Franse eik gaat de wijn nog voor 6 maanden in betonnen kuipen. De wijn gaat ongefilterd op fles. De jaarlijkse productie bedraagt een 50,000 flessen.

wijngaard

De druiven komen van verschillende percelen in de dorpen Marlia, Segromigno en San Colombanodie, en totaliseren 10 hectare. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 18 jaar. De bodem vindt zijn alluviale oorsprong tijdens de ijstijd in het Pleistocene, dit gebied was toen met gletsjers bedekt. Het heersende klimaat bestaat uit een mix van de typische Toscaanse warmte langs de kusten en een frisse invloed uit de Apennijnen. De wijngaarden liggen tussen de 120 en 190 meter boven de zeespiegel, op de uitlopers van de Apennijnen, en zijn voornamelijk zuidelijk georiënteerd. De Sangiovese ranken gedijen op kalk en leem, de Merlot vinden we op leem en de Syrah op zandsteen.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van rood vlees met saus, gevogelte, pluimwild en lamsvlees.

Awards

Vinous : 91/100



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens