Château Tour des Gendres

Tour des Gendres - Les Anciens Francs

Type

rood

Appellatie

AOP Côtes de Bergerac

Druivenrassen

100% Cabernet Franc

Jaar

2015

Kleur

Diep violet

houtopvoeding

De trossen worden bij aankomst in de wijnkelder volledig ontrist. De lange maceratie neemt maar liefst 40 dagen in beslag en hierbij wordt op een microscopische schaal zuurstof toegevoegd. De wijn rijpt gedurende 18 maanden in grote foudres van 30 hl en dit om de subtiele fruitnuances maximaal te behouden. De totale productie bedraagt een 15,000 flessen. De wijn gaat ongefilterd op fles.

neus

De expressieve neus toont impressies van verse rode bessen, toast en gelei van cassis.

smaak

Deze wijn is een pure expressie van zowel het terroir als de druif en heeft hierdoor een uniek en opvallend karakter. Hij is rijk aan zachte en zalvende tannines die hem een uitstekend bewaarpotentieel geven. Hij toont pure fruitsmaken waarin voornamelijk de rijpe kersen opvallen.

wijngaard

De Cabernet Franc ranken zijn in de jaren ‘80 op het zeer mooie terroir van Moulin des Dames aangeplant. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en in mindere mate uit klei, de diepere bodemlaag bestaat uit mergel. Jaar na jaar werden de rendementen op een geforceerde manier naar beneden gehaald maar dit gaf niet het gewenste resultaat. Recent wordt er niet meer ingegrepen en steeg het rendement zo op een natuurlijke wijze van 25 naar 40 hl per hectare. Dit heeft dit perceel de nodige zuurstof gegeven en levert nu prachtige trossen op.

Awards

La Revue de Vin de France : 16,5/20 + Coup de Coeur
Bettane & Desseauve : 15/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens