Château Tour des Gendres

Tour des Gendres - Les Gendres 'derrière le chai'

Type

rood

Appellatie

AOP Cotes de Bergerac

Druivenrassen

100% Merlot

Jaar

2015

houtopvoeding

De trossen worden bij aankomst in de wijnkelder volledig ontrist. De lange maceratie neemt maar liefst 40 dagen in beslag en hierbij wordt op een microscopische schaal zuurstof toegevoegd. De wijn rijpt gedurende 18 maanden in grote foudres van 30 hl en dit om de subtiele fruitnuances maximaal te behouden. De totale productie bedraagt een 6,000 flessen. De wijn gaat ongefilterd op fles.

neus

De neus toont een mengeling van subtiele kruidige toetsen, zoethout en hinten van kersen en amandel.

smaak

Deze elegante en frisse wijn is een bijna pure reflectie van het terroir en staat ver verwijderd van de soms zware Merlot wijnen waarin de gekookte pruimen de bovenhand hebben. Deze wijn met een fijne tanninestructuur heeft een groot bewaarpotentieel en is jong al goed toegankelijk. Hij toont een mooie complexiteit en zeer puur fruit.

wijngaard

De druiven komen van een perceel, zoals de naam al laat vermoeden, dat uitmondt aan de wijnkelder. Deze licht hellende wijngaard is in de jaren ‘80 met Merlot beplant. Toen was het de gewoonte om slechts een 3,000 ranken per hectare aan te planten zodat een grote tractor tussen de rijen door kon. In het jaar 2000 werden er nog eens 3,000 ranken bijgeplant en werd er bijgevolg ook een kleinere tractor aangekocht. De druiven van de jonge en oude stokken hebben vanaf het oogstjaar 2015 eindelijk een evenwicht gevonden. Deze wijngaard wordt al vanaf 1996 volledig biologisch bewerkt. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en in mindere mate uit klei, de diepere bodemlaag bestaat uit mergel.

wijn / spijs

Serveer hem bij rood vlees, grillades en gevogelte-gebraad.

Awards

La Revue de Vin de France : 15,5/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens