Château Tour des Gendres

Tour des Gendres - Moulin des Dames

Type

wit

Appellatie

AOC Bergerac Sec

Druivenrassen

100% Sauvignon Blanc

Jaar

2016

Kleur

Briljant licht goudgeel

houtopvoeding

De trossen worden bij aankomst in het wijnhuis ontrist en ondergaan een 48 uur durende maceratie op de schil. De débourbage gebeurt op een natuurlijke wijze zonder het gebruik van enzymen. De fermentatie neemt plaats in foudres van 30 hl. De wijn rijpt gedurende 11 maanden op droesem in grote foudres, hierbij wordt de bâtonnage techniek toegepast. De wijn ondergaat een minimale filtering.

neus

De neus toont een grote maturiteit die eigen is aan het oogstjaar, hierbij vinden we aroma’s van abrikoos, gekonfijt fruit, licht gebrande toetsen en impressies van citroenzeste die het palet veel fraîcheur geven.

smaak

De soepele aanzet toont een zoete component. Deze volle wijn toont een grote aromatische complexiteit en eindigt met een persistente afdronk.

wijngaard

De biologisch geteelde Sauvignon Blanc druiven komen van een 3,5 hectare groot perceel. De bodem bestaat uit klei en kalksteen met daarin een groot aandeel van de typische kalksteen uit de Aquitaine.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van vis in een roomsaus, gevogelte, truffels, Oosterse gerechten, blauwe kazen en geitenkaas. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens