image

Grenzen verleggen!
Dat is wat we elke dag voor jou doen.

Op zoek naar dat unieke verhaal over een specifiek terroir, een onbekende druif of gewoon het verhaal van een wijnmaker met een ongelooflijke passie voor zijn product en de natuur.

Tijdens onze eerste jaren zochten we het vooral klassiek met een voorliefde voor mediterrane wijnen. Het is nog steeds de kern van ons DNA met enkele van de mooiste parels uit Languedoc en Zuid-Frankrijk. Maar stap voor stap waagden we ons ook in onbekende oorden verspreid over heel Europa met wijngaarden op de steilste pentes, tussen de duinen of verlaten op een eiland. Geen zoektocht is ons te ver voor een nieuwe ontdekking.

En dit telkens met één grote constante in ons verhaal: respect voor de omgeving waarbij we een grote voorkeur hebben voor biologische of biodynamische wijnen. Laat je verrassen door onze wijnen, waarbij ‘fraîcheur, pure smaken en elegantie’ de rode draad doorheen ons gamma is. Ondertussen zoeken wij al verder naar de volgende revelatie!

Onze geschiedenis.

Een gloednieuwe start
2004

Vitis Vin ziet het levenslicht! De focus ligt op kleinschalige wijnbouwers die een uniek verhaal over terroir en druif brengen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit Franse wijnboeren zoals Domaine Désiré Petit, Domaine Roche-Audran, Grand Corbin Despagne en Domaine Fleuriet & Fils.

10 Jaar Vitis Vin
2014

10 Jaar Vitis Vin. Dat zal iedereen geweten hebben. We halen er enkele vrienden bij met dezelfde passie en we richten House of Taste op. Zou je je nog een opendeurdag kunnen voorstellen zonder Txogitxu (Car-nivale), de beste kaasmeester ter wereld (Callebaut) of de ideale olijfolie en immer sympathieke uitleg van Olivier (The Taste Company).

Vitis Vin groeit snel
2018

Tijd om een nieuw pand te zoeken. Dichtbij de mensen, in het centrum van Drongen, vinden ze hun droompand. Een prachtige winkel waar iedereen welkom is om te degusteren, te ontdekken en wijncursussen te komen volgen.

Vitis Vin Fles
De eerste verhuis
2010

De nieuwe stek van Vitis Vin ligt vanaf nu in het industriepark van Drongen. Dit luidt tevens de oprichting van Cook Experience in, waarbij we via kookateliers onze wijnpassie combineren aan de hand van koken, proeven, ontdekken en al spelenderwijs bijleren.

Joery De Lille vervoegt het team!
2017

Joery De Lille komt het team versterken! Na een mooie carrière als sommelier is hij de specialist inzake foodpairing en stilaan doen ook Duitse kleppers als Peter Jakob Kühn en Weingut Claus Schneider hun intrede. Joery’s grote liefde ‘Piëmonte’ kan niet ontbreken en langzaam maar zeker is hun portfolio met meer dan 800 referenties er één om u tegen te zeggen!

Een groot feestjaar
2019

De twee hoogtepunten worden onze herfstdegustatie in oktober met 15 wijnbouwers en de lancering van onze mysterieuze ‘Special Box’. Een unieke kist met 6 flessen waarin enkele van onze naaste vrienden-wijnbouwers al hun passie en kunnen hebben ingestoken. De etiketten zijn ontworpen door jonge kunstenaars. De oplage is beperkt tot slechts 600 stuks: een must in elke wijnkelder!

Ons team.

Bernard
BERNARD DE VRIENDT
Sommelier conseil

Bernard is van opleiding industrieel bouwkundig ingenieur, maar hij voelde al snel dat zijn echte passie tussen de ranken van prachtig gelegen wijngaarden lag. De wijnmicrobe kreeg hem dus zwaar te pakken en dit resulteerde uiteindelijk in een stevige carrièreswitch.

In 1996 zette hij zijn eerste stappen in de wijnwereld bij de ‘Wijnkeldermeester’ onder het bezielende mentorschap van Roland Verbraeken. Hij werkte daarna als brandmanager bij diverse belgische topbedrijven in de wijnsector.

Vijftien jaar geleden werd Vitis Vin, zijn geesteskind, boven de doopvont gehouden.

Wie Bernard kent weet dat hij als geen ander vol passie en begeestering over zijn wijnreizen spreekt.

Hierbij heeft hij veel contacten gelegd met getalenteerde wijnmakers die doorheen de jaren met Vitis Vin zijn meegegroeid.

Joery
JOERY DE LILLE
Best sommelier of Belgium 2017

Joery is in 2007 succesvol afgestudeerd aan Hotelschool Ter Groene Poorte waar hij eerder stages mocht volgen bij enkele toprestaurants in binnen- en buitenland zoals De Karmeliet***, Hof Van Cleve*** en ‘t Convent*.

Tijdens dat jaar werd hij tevens ook bekroond als Beste Junior Sommelier van België. Tien jaar later en na een zeer mooie loopbaan als sommelier bij oa Sel Gris*, Brasserie Vinois en tot slot bij Danny Horseele* mocht hij de titel Beste Sommelier van België in ontvangst nemen.

Mensen en wijnen die je beroeren, waarover je kunt filosoferen maar vooral wijnen waar je kunt van genieten! Zijn voorkeur gaat uit naar wijnen die meegaan met de seizoenen en waar je de druif en de identiteit van de regio kan herkennen.

Wijnen die steeds gedragen worden door een zekere elegantie en kruidigheid, maar ook wijnen om te bewaren.

Een prachtige wijn, die perfect op dronk is, die je samen met vrienden degusteert, dat zijn de mooiste verhalen om te vertellen!

Tonny
TONNY DE LILLE
Logistics & Maintenance

Tonny behaalde zijn diploma aan de hotelschool Tweebruggen in Gent.

Later ging hij vol enthousiasme aan de slag als patissier, chef en uiteindelijk als zelfstandige met z’n eigen restaurant.

Naast zijn passie en leergierigheid voor de gastronomie getuigt hij van een grote interesse voor wijnen, hetgeen hem als klant regelmatig bij Vitis Vin bracht.

Hij startte onlangs als een tijdelijke werkkracht, maar hij is nu al onmisbaar geworden! Hij verzorgt de leveringen en de bestellingen voor onze klanten.

Je zal hem ook regelmatig aantreffen in onze winkel.

Hiernaast is hij ook creatief bezig met de uitbouw van de website. In onze fotostudio kan hij zich volledig uitleven om onze wijnen zo goed mogelijk op onze website voor te stellen.

Thomas
THOMAS IRMER
Logistieke ondersteuning

Iedereen kent Thomas als de goedlachse, spontane chauffeur van Vitis Vin.

Hij werkt ondertussen al meer dan 10 jaar bij ons en we kunnen ons dan ook geen dag meer voorstellen zonder hem in ons bedrijf!

Geen moeite is hem te veel, altijd een luisterend oor en altijd in voor een grap.

Je kan werkelijk alles aan hem vragen: Thomas doet het!

Zijn weekend brengt hij door met z’n familie of beoefent hij zijn hobby’s: fietsen en voetbal.

Tijdens zijn vakantie gaat hij steevast op bezoek bij z’n familie in Stuttgart.

Lorenz
LORENZ VERSTRAETE
Marketing en Communicatie verantwoordelijke

Als rasechte foodie