OVER ONS

Bernard
BERNARD,

Wie Bernard kent weet dat hij als geen ander vol passie en begeestering over zijn wijnreizen spreekt. Hierbij heeft hij veel contacten gelegd met getalenteerde wijnmakers die doorheen de jaren zijn meegegroeid met ons bedrijf, waarbij we spontaan denken aan Damien Petit uit de Jura en Mathieu Fleuriet die steeds voor de nodige ambiance zorgen tijdens onze degustatieweekends.Op vrij korte tijd wist Vitis Vin een indrukwekkend gamma uit te bouwen waarbij de focus vooral op de Languedoc lag. Deze regio, die vroeger wat onder de radar zat bij de meeste wijnliefhebbers, kent de laatste jaren, dankzij de combinatie van jonge getalenteerde wijnbouwers en exceptionele terroirs, een enorme boost. Deze wijnen hebben gelukkig nog niet de reputatie en geschiedenis van bv. Bordeaux of Bourgogne zodat deze wijnen echt nog een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding bieden. Ondertussen is de Languedoc wel al een begrip geworden in de gastronomie. En Vitis Vin is er in de loop der jaren in geslaagd om bijna alle toppers uit die regio in volle ontwikkeling binnen te halen.

Joery
JOERY,

De laatste jaren heeft Vitis Vin zijn grenzen verlegd. Tijdens de zoektocht naar nieuwe domeinen bleef de focus liggen op kleinschalige projecten waarbij de wijnbouwer voor een unieke expressie van zijn terroir gaat. Dit leidde uiteindelijk tot een heel breed aanbod. Maar Vitis Vin zal wel steeds zijn focus blijven behouden op het mediterraans gebied. Door zijn ruime aanbod weet Vitis Vin zich te profileren als de specialist in het vinden van leuke suggestiewijnen bij de betere gastronomische gerechten. Het is essentieel dat we een nauw contact onderhouden met de sommelier of de chef zodat we steeds het juiste glas weten te vinden bij dat ene speciale gerecht. Doorheen de jaren ontstond zo een hechte vriendschap tussen Joery en Bernard. Ze gingen vaak samen naar wijnbeurzen, ze bezochten de wijngaarden tijdens de pluk of wisselden informatie uit omtrent nieuwe appellaties, rising stars of leuke ontdekkingen.

Tonny
ONS VERHAAL,

Begin 2017 na een mooie carrière als sommelier, met haltes in onder andere Het Hof Van Cleve***, De Karmeliet***, Sel Gris* en uiteindelijk Danny Horseele*, kwam dan het perfecte moment om meer te halen uit die vriendschap en stapte Joery De Lille mee in het Vitis Vin verhaal. Met dezelfde drijfveer naar elegantie, finesse en kleinschalige wijnbouwers werd het gamma verder uitgebreid en is het de laatste jaren bijna geëxplodeerd waardoor we nu een zeer uitgebreid portfolio hebben dat in continue ontwikkeling is en dat we ook verder zullen blijven ontwikkelen. Waarbij het overgrote deel op een biologische of biodynamische wijze is geproduceerd. Wij nemen u graag mee in ons verhaal van letterlijk ontelbare geuren en kleuren waarbij wij altijd klaar staan om ons deskundig advies en onze passies te delen. Bezoek onze winkel, u kan er altijd terecht voor gepersonaliseerd advies.

GESCHIEDENIS

20

Vitis Vin ziet het levenslicht! De focus ligt op kleinschalige wijnbouwers die een uniek verhaal over terroir en druif brengen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit Franse wijnboeren zoals Domaine Désiré Petit, Domaine Roche-Audran, Grand Corbin Despagne en Domaine Fleuriet & Fils.

2010

De nieuwe stek van Vitis Vin ligt vanaf nu in het industriepark van Drongen. Dit luidt tevens de oprichting van Cook Experience in, waarbij we via kookateliers onze wijnpassie combineren aan de hand van koken, proeven, ontdekken en al spelenderwijs bijleren.

2014

10 Jaar Vitis Vin. Dat zal iedereen geweten hebben. We halen er enkele vrienden bij met dezelfde passie en we richten House of Taste op. Zou je je nog een opendeurdag kunnen voorstellen zonder Txogitxu (Car-nivale), de beste kaasmeester ter wereld (Callebaut) of de ideale olijfolie en immer sympathieke uitleg van Olivier (The Taste Company).

2014

Joery De Lille komt het team versterken! Na een mooie carrière als sommelier is hij de specialist inzake foodpairing en stilaan doen ook Duitse kleppers als Peter Jakob Kühn en Weingut Claus Schneider hun intrede. Joery’s grote liefde ‘Piëmonte’ kan niet ontbreken en langzaam maar zeker is hun portfolio met meer dan 800 referenties er één om u tegen te zeggen!

20

Tijd om een nieuw pand te zoeken. Dichtbij de mensen, in het centrum van Drongen, vinden ze hun droompand. Een prachtige winkel waar iedereen welkom is om te degusteren, te ontdekken en wijncursussen te komen volgen.

2010

De twee hoogtepunten worden onze herfstdegustatie in oktober met 15 wijnbouwers en de lancering van onze mysterieuze ‘Special Box’. Een unieke kist met 6 flessen waarin enkele van onze naaste vrienden-wijnbouwers al hun passie en kunnen hebben ingestoken. De etiketten zijn ontworpen door jonge kunstenaars. De oplage is beperkt tot slechts 600 stuks: een must in elke wijnkelder! Tonny vervoegt het team als logistiek genie en photshopkustenaar.

2014

Ondanks corona en moeilijke momenten zoeken en vinden we nieuwe domeinen die ons aanbod mooi aanvullen en onze visie versterken.

2014

Lorenz en Florent vervoegen het team. Als Food en wijnlover enerzijds en Sommelier anderzijds zijn ze alletwee een match made in heaven.

ONS TEAM

Bernard
BERNARD DE VRIENDT
Sommelier conseil

Bernard is van opleiding industrieel bouwkundig ingenieur, maar hij voelde al snel dat zijn echte passie tussen de ranken van prachtig gelegen wijngaarden lag. De wijnmicrobe kreeg hem dus zwaar te pakken en dit resulteerde uiteindelijk in een stevige carrièreswitch.

In 1996 zette hij zijn eerste stappen in de wijnwereld bij de ‘Wijnkeldermeester’ onder het bezielende mentorschap van Roland Verbraeken. Hij werkte daarna als brandmanager bij diverse belgische topbedrijven in de wijnsector.

Vijftien jaar geleden werd Vitis Vin, zijn geesteskind, boven de doopvont gehouden.

Wie Bernard kent weet dat hij als geen ander vol passie en begeestering over zijn wijnreizen spreekt.

Hierbij heeft hij veel contacten gelegd met getalenteerde wijnmakers die doorheen de jaren met Vitis Vin zijn meegegroeid.

Joery
JOERY DE LILLE
Best sommelier of Belgium 2017

Joery is in 2007 succesvol afgestudeerd aan Hotelschool Ter Groene Poorte waar hij eerder stages mocht volgen bij enkele toprestaurants in binnen- en buitenland zoals De Karmeliet***, Hof Van Cleve*** en ‘t Convent*.

Tijdens dat jaar werd hij tevens ook bekroond als Beste Junior Sommelier van België. Tien jaar later en na een zeer mooie loopbaan als sommelier bij oa Sel Gris*, Brasserie Vinois en tot slot bij Danny Horseele* mocht hij de titel Beste Sommelier van België in ontvangst nemen.

Mensen en wijnen die je beroeren, waarover je kunt filosoferen maar vooral wijnen waar je kunt van genieten! Zijn voorkeur gaat uit naar wijnen die meegaan met de seizoenen en waar je de druif en de identiteit van de regio kan herkennen.

Wijnen die steeds gedragen worden door een zekere elegantie en kruidigheid, maar ook wijnen om te bewaren.

Een prachtige wijn, die perfect op dronk is, die je samen met vrienden degusteert, dat zijn de mooiste verhalen om te vertellen!

Tonny
TONNY DE LILLE
Logistics & Maintenance

Tonny behaalde zijn diploma aan de hotelschool Tweebruggen in Gent.

Later ging hij vol enthousiasme aan de slag als patissier, chef en uiteindelijk als zelfstandige met z’n eigen restaurant.

Naast zijn passie en leergierigheid voor de gastronomie getuigt hij van een grote interesse voor wijnen, hetgeen hem als klant regelmatig bij Vitis Vin bracht.

Hij startte onlangs als een tijdelijke werkkracht, maar hij is nu al onmisbaar geworden! Hij verzorgt de leveringen en de bestellingen voor onze klanten.

Je zal hem ook regelmatig aantreffen in onze winkel.

Hiernaast is hij ook creatief bezig met de uitbouw van de website. In onze fotostudio kan hij zich volledig uitleven om onze wijnen zo goed mogelijk op onze website voor te stellen.

Thomas
THOMAS IRMER
Logistieke ondersteuning

Iedereen kent Thomas als de goedlachse, spontane chauffeur van Vitis Vin.

Hij werkt ondertussen al meer dan 10 jaar bij ons en we kunnen ons dan ook geen dag meer voorstellen zonder hem in ons bedrijf!

Geen moeite is hem te veel, altijd een luisterend oor en altijd in voor een grap.

Je kan werkelijk alles aan hem vragen: Thomas doet het!

Zijn weekend brengt hij door met z’n familie of beoefent hij zijn hobby’s: fietsen en voetbal.

Tijdens zijn vakantie gaat hij steevast op bezoek bij z’n familie in Stuttgart.

Lorenz
LORENZ VERSTRAETE
Marketing en Communicatie
verantwoordelijke

Als rasechte foodie is Lorenz niet weg te slaan uit horeca in binnen- en buitenland. Zijn avonturen als ‘lolosbelly’ zijn al even online te volgen en uit deze passie ontstond de volgende: wijn. Lang voor zijn professionele wegen naar de wijnwereld leidden, ging Lorenz al op zoek naar verrassende wijndomeinen, nieuwe smaken en gedurfde pairings.

Zijn liefde voor natuurwijn wordt bij Vitis met open armen verwelkomd en hij kan daar honderduit over blijven vertellen.

Op de momenten dat je hem niet tegenkomt in een leuke bar of smaakvol resto kan je hem vinden achter de kookpotten, nog zo’n passie.

Enkele van zijn lievelingsplaatsen: Bruut, Brugge | Commotie, Alberte & Elders, Gent | Rebel, Brussel | Bar Sang, Mallorca | Bar Brutal, Barcelona | Au Passage & Early June, Parijs | Silo, London | Boragó, Santiago Chili

Lorenz
FLORENT VANDERSTUYFT
Customer Relations Officer
Sommelier Conseil

Ex-Sommelier in verschillende gastronomische zaken onder andere Oak* in Gent. Florent startte in de horeca als student en ontdekte zijn passie voor wijn. Sindsdien is hij enkel in een stijgende lijn gegroeid naar zijn droomjob bij Vitis Vin.

Doorheen de jaren heeft hij zichzelf als sommelier leren kennen. Hij heeft ontdekt achter welke soorten wijnen hij staat en houdt ervan om wijnen en gerechten zo goed mogelijk te pairen.

Dankzij zijn jaren ervaring in horeca is hij de perfecte tussenpersoon tussen horeca en wijnhandel.